Nova, remasterizovana verzija kultnog filma „Titanik“, 25 godina posle premijere, ponovo se prikazuje u bioskopima širom sveta. Na filmska platna kod nas stigao je pred Dan zaljubljenih sa perfektnim zvukom i kristalno jasnom slikom u 4K rezoluciji i 3D formatu.  

Ostvarenje Džejmsa Kamerona, koje slovi za jedan od najromantičnijih filmova ikada, četvrt veka od nastanka, ponovo osvaja filmofile. Uz poklonike prvobitne verzije, ni nove generacije ljubitelja pokretnih slika nisu ravnodušne prema ovom vanvremenskom hitu. U fokusu ove epske drame, nastale po motivima istinitog događaja o potonuću „Titanika“ na prvoj plovidbi od Sautemptona do Njujorka je ljubavna priča devojke iz visokog društva i siromašnog mladića, koje briljantno tumače Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio. 

Podsećanja radi, nakon premijere krajem 1997. godine „Titanik“ je postigao ogroman uspeh i osvojio mnogobrojna prestižna priznanja. Drugi je film u istoriji koji je dobio 11 Oskara, među kojima i za najbolji film i najbolju režiju. Tu su i statuete Američke filmske akademije za montažu, umetničku produkciju, vizuelne efekte, muziku, pesmu, filmsku fotografiju, kostime, zvuk i montažu zvuka. Najprofitabilniji je film u istoriji i prvi koji je u celom svetu zaradio više od jedne milijarde dolara. Sve do izlaska, takođe Kameronovog „Avatara“ iz 2010. godine, „Titanik“ je držao rekord sa najvećom zaradom. 

Film o kome se govori na repertoaru je bioskopa Leskovačkog kulturnog centra  u sredu, 22. februara u 19 sati.

I.R.

Povezane vesti