Francuski institut u Srbiji i Leskovački kulturni centar vam predstavljaju novi ciklus francuskih komedija. Protagonisti odabranih filmova i njihova nastojanja da se izvuku iz neobičnih i teških životnih situacija odvešće vas daleko od svakodnevnice i dobro vas nasmejati!

Projekcije su 27. i 28. decembra 2023. godine, od 18h i 20h, u Sali DKC / Leskovački kulturni centar. Ulaz je slobodan.

Program:

Sreda, 27. decembar – 18h

Film: UKRCAVANJE (2020, 95’)

Režija: Gijom Brak
Sinopsis: Jedne letnje pariske večeri, mladić upoznaje devojku. Iako su istih godina, njihovi životi se razlikuju. Feliks radi, dok se Alma uputila na odmor. Iako ophrvan obavezama, Feliks iznenada odlučuje da se pridruži Almi i otputuje na drugi kraj Francuske. Sa sobom vodi svog prijatelja Šerifa, računajući da će provod biti bolji. Pošto nemaju kola, kreću na put sa Eduarom. Naravno, ništa se ne odvija po planu…

Sreda, 27. decembar – 20h

Film: ON, ONA, MAGARAC I JA (2020, 95’)

Režija: Karolin Vinjal
Sinopsis: Antoaneta već mesecima iščekuje leto i viđanje sa svojim ljubavnikom Vladimirom. Kada joj on otkaže odmor da bi planinario po Sevenima sa ženom i ćerkom, Antoaneta bez razmišljanja odlučuje da ih sledi u stopu. Međutim, kada se pojavila na licu mesta, Vladimira nije bilo. Zauzvrat, upoznala je Patrika, jednog neposlušnog magaraca koji će joj praviti društvo tokom njenog jedinstvenog putovanja.

Četvrtak, 28. decembar – 18h

Film: OGROMNA (2020, 101’)

Režija: Sofi Leturner
Sinopsis: Jedan običan ali nesvakidašnji par. Ona je pijanistkinja koja živi samo za svoju umetnost a on je njen menadžer koji joj posvećuje sve svoje vreme kako bi je zaštitio. Međutim, u četrdesetoj godini  iznenada mu se javlja  jedna želja: Frederik hoće bebu, dok je Kler nikada nije želela, što je bio predmet njihovog zajedničkog dogovora. On čini neoprostivo i krišom joj pravi dete. Kler se pretvara u bačvu a Frederik postaje mekušac.

Četvrtak, 28. decembar – 20h

Film: PREKID (2021, 98’)

Režija: Katrin Korsini
Sinopsis: Raf i Žili  su par na ivici raskida i našle su se na odeljenju Hitne pomoći nagutane suzavca nakon protesta  Žutih prsluka u Parizu.  Njihov susret sa Janom, povređenim i ljutim protestantom, razbiće sva njihova uverenja i predrasude. Napolju raste napetost. Bolničko osoblje je prezauzeto. Čeka ih duga noć…

Povezane vesti