Naredna stanica putujućeg Festivala evropskog filma je Leskovac. Ljubitelji sedme umetnosti uživaće u četiri ostvaranja od 8. do 11. decembra u Leskovačkom kulturnom centru. Festival otvara finski film “Aurora”.

Ulaz na sve projekcije je besplatan uz gratis kokice!

PROGRAM:

8. decembaru 19h

AURORA (2019) – Finska

Režija: Miia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

9. decembar u 19h

NEKA BUDE SVETLOST (2019) – Slovačka

Režija: Marko Skop

Milan (40) ima troje dece i radi na građevini u Nemačkoj kako bi prehranio porodicu u Slovačkoj. Tokom posete svom domu za Božić, otkriva da je njegov najstariji sin Adam član paravojne omladinske grupe. Dečak je umešan u maltretiranje i smrt drugarice iz razreda. Otac mora da odluči šta da radi. U tom procesu, zajedno sa suprugom, dolazi do otkrivanja prave istine o njihovom sinu, njihovoj porodici, njima samima i zajednici oko njih.

10. decembar u 19h

BOGOVI MOLENBEKA (2019) – Finska, Belgija, Nemačka

Režija: Reta Huhtanen

Film Bogovi Molenbeka bavi se odrastanjem dva dečaka u briselskom distriktu Molenbeku, koji za njih dvojicu postaje ogledalo surovog sveta odraslih nakon terorističkog napada.

11. decembar u 19h

NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija

Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na televizijskom plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saula. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora i želi da osveti jer veruje da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, već i da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

Festival evropskog filma organizuje EU info kutak u Nišu uz podršku Leskovačkog kulturnog centra i Cineuropa.

Povezane vesti